On-line poradna

zoufalý člověk HIV a Sifilis 9. 12. 2015

Uživatel: pepan, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, pane doktore, děkuju Vám a taky všem dalším co vašim spolupracovníkům za Vaše odpovědi. a za to že se snažíte pomáhat. děkuju moc za všechny co jim sažíte se se pomoci. Třesu se až jak se vynervený, tak se nezlob te že sem píšu zase. Zítra pujdu na ten test na odběr na bulovku. a doufám že to dobře dopadne. nemužu už nic ani dělat pořád myslím jen na to. ani už nechodím do práce. Musel jsem uplně zešílet, že jsem do toho rizika šel. ale nenapadlo mě to že ta holka co me bude masturbovat bude od ciziho semene, když jsem vlezl do toho pajzlu, ja jsem opravdu nechtel ani mít klasický sex. V tu chvíli jka na mě jsem zjistil že ruka je od semene uvědomil jsem si že asi muj život je u konce. ale chtel jsem sě podívat na holku a ona masturbovala a ošahavalo ji vic chlapů. Já jsem měl sex opravdový jen 3x za život a je mě skoro čtyřicet let ,a většinou ani nejsem nějak schopen styku, jednou když jsem s jednou ženou chodil, tak jsem tři týdny co jsem u ní spal s ní posteli s ní také nic neměl. Muselo mě uplně hrábnout, že jsem tam vlezl. Snad ta Truvada zabrala, tohle bylo největší a nejhorší riziko co jsem kdy měl, asi jsem si měl nechat předepsat i tu kaletru. a nechci tu hruzu zažívat znova, ale hlavně doufám že to nebude HIV. Kolikrát jsem pomyšlel i na sebevraždu, kdybych měl něco čím to udělat bez bolestně už bych se asi oddělal, mám problém napsat i ucelenou větu v jakém jsem stavu. Držte mě prosím palce aby to dobře dopadlo a ja nebyl HIV pozitivní. ... já také držím palce všem co mají strach z toho nejhoršího, aby jim to dobře dopadlo. A nezlobte se, že sem pořád píšu jsem v takové stavu, že se až klepu a cejtím srdce.

MUDr. Ivo Procházka CSc.

Odpověděl: MUDr. Ivo Procházka CSc., 14. 12. 2015

Uvědomte si, co bylo mělo prožívat nějakých 95% lidí, kteří občas souloží bez kondomu. Ti mají riziko podstatně větší. Tak se přenáší 95% případů HIV infekce. Zbylá procenta připadají na drogy a jedno necelé procento na orální sex.

A vzhledem k tomu, že dnes nikdo, kdo ví o své nákaze včas a je schopen užívat léky, na HIV neumírá, tak i úvahy o sebevraždě jsou trochu hloupé. Kdysi byla taková kampaň, kterou jsme hodně kritizovali, která přirovnávala HIV k sebevraždě.

Obrázek č. 224

Program pomoci uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, prevence a léčba HIV/AIDS) na území hl. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 206
Obrázek č. 144

Kdy a kde testujeme

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Kampaň podpory pro zaměstnance žijící s HIV

Obrázek č. 172

#workingpositively

obrazek PrEPPoint

Certifikát za 350 Kč

Máme výbornou zprávu pro všechny cestovatele potřebující certifikát o svém HIV statusu. Některé země stále vyžadují tato potvrzení, aby umožnily dlouhodobý pobyt na svém území nebo k udělení víza pro vstup. Díky spolupráci s novou laboratoří jsme schopni nabídnout certifikáty za 350 korun. Bohužel certifikáty jsme schopni zprostředkovat pouze v našem hlavním checkpointu v Domě světla v Praze. Ostatní checkpointy už certifikáty neposkytují. Více zde.

ČT podporuje ČSAP

Obrázek č. 189

PODPOŘTE NÁS!

 
Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.

Objednání besedy

Pro školy a školská zařízení nabízíme objednání besedy s lektorem . Vyberte si snadno a rychle termín, který Vám vyhovuje nejlépe. Besedy se konají v Domě světla v Praze nebo naši lektoři přijedou za Vámi do školy.

Obrázek č. 208
Obrázek č. 142
Obrázek č. 55

přispívá na provoz azylového Domu světla, testování a preventivní činnost
a na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, preve-
nce a léčba HIV/AIDS) na území l. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

Obrázek č. 51

v rámci Národního programu řešení problematiky HIV/AIDS částečně financuje naše preventivní aktivity a testování

Obrázek č. 186
Gilead

podporuje zejména mobilní testování v sanitkách a opravy prostor Domu světla

Obrázek č. 145

Projekt INOVACE A AKCELERACE AKTIVIT PRO ODSTRAŇOVÁNÍ BARIÉR PŘI ZAMĚSTNÁVÁNÍ OSOB INFIKOVANÝCH HIV čís. CZ.1.04/5.1.01/77.00066 je financován z Evropského sociálního
fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR.