On-line poradna

přenos HIV při vzájemné masturbaci 3 pokracovani - dotaz pro pana doktora Procházku 10. 12. 2015

Uživatel: pavel, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den pane doktore, nezlobte se prosím, že vás stále obtěžuji svými dotazy, ale ještě bych měl jeden poslední. Děkuji moc za váš čas. První riziko při vzájemné masturbaci proběhlo přesněji takto. Trochu jsem to asi poletl. Na záchodě, než jsme šel do páry, jsem si vymáčknul pupínek u kořene penisu. Myslím, že z něj chvilku tekla krev a byl po vymáčknutí dost naběhnutý. V té páře, asi tedy asi 20-30 minut po tom vymáčknutí, došlo k tomu, že jsme tam s tím mužem zůstali sami. On se přede mnou uspokojil a sperma měl na břichu. To, si rukou pak po svém břichu rozetřel. Pak vzal vzápětí do ruky můj penis a uspokojil i mne. Nemohu si vzpomenout, zda mě uspokojil rukou od toho svého spermatu nebo tou druhou. Každopádně pupínek se mi pak hojil asi tři týdny. 59 dní od tohoto rizika jsem byl na testech (duální testy - antingen p24 i HIV1+2). Byly negativní. Po této době by se už z krve asi něco poznalo,ne? Druhé riziko proběhlo s jiným mužem měsíc po výše zmíněném/předešlém riziku. Nebylo to v páře, bylo to úplně mimo. Opět proběhla vzájemná masturbace, pupínek už jsem měl zahojený a nevšiml jsem si na svém penisu žádného poškození. Masíroval mi žalud a okolí močové trubice a můj preejakulát mi po mém žaludu roztíral. Já jsem se jeho penisu nedotýkal, měl ho celý mokrý od svého preejakulátu, který se mu hodně tvořil. Je možné, že kdybych si nevšiml, že mi po mém žaludu rozstírá svůj preejakulát i do okolí močové trubice, že by mě mohl nakazit? Pak jsme se každý uspojil sám, takže do kontaktu s jeho spermatem jsem se nedostal. Od tohoto druhého rizika jsem byl mezi 19 a 21 dnem na testu (opět antigen p24 a HIV1+2), jak mi bylo doporučeno pro zmírnění stresu ve Státním zdravotním ústavě a test byl negativní. V té době už mi probíhala vyrážka, která se objevila týden po tomto posledním riziku a přetrvává stále. Malé červené pupínky, které jsou hlavně na hrudníku, krku. Za ušima mám mimo jiné, také od té doby, ještě jinou vyrážku již 33 den, která je někdy vidět mírněji, jindy více. Průjem mám docela často, ale vždy jen ráno a zastavím ho klasicky černým uhlím či imodiem. Take mi přiešlo, že jsem měl pár dnů bílý povlak na jazyku, pálilo mě v lehce v krku a měl jsem nateklé uzliny. Většina z těchto příznaků ale neprobíhala současně. Vyrážka mi ale přetrvává již asi 4 týden s občasnými přestávkami - co se týče pupínků, zy se objeví na třeba den, pár hodin a zmizí, jiné zlstavají déle. Ta vyrážka za ušima přetrvává stále s mírně či větší intenzitou. Co si prosím tedy myslíte? Minule jsem se na těch hiv testech úplně složil, jsem tak na 80% přesvědčený, že můžu být hiv, jsem na dně, beru prášky na nervy, na testy jdu před Vánoci, kdy to bude 7.týden od toho posledního rizika. Nebo se tak moc bojím zbytečně a riziko je opravdu malé při těch výše zmíněných dvou vzájemných masturbacích? A le co ta vyrážka a příznaky? :((( Nezlobte se prosím, že vás zase otravuji, budu rád za vaši odpověď.

MUDr. Ivo Procházka CSc.

Odpověděl: MUDr. Ivo Procházka CSc., 15. 12. 2015

Jestli krvácíte 20 minut po vymáčknutí pupínku, tak si nechte vyšetřit krevní destičky, srážlivost a krvácivost. Drobná ranka by za tu dobu měla být zahojená. Ostatní bylo zodpovězeno, tak nevím proč se znovu ptáte. Stejně se zařídíte po svém.

Obrázek č. 224

Program pomoci uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, prevence a léčba HIV/AIDS) na území hl. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 206
Obrázek č. 144

Kdy a kde testujeme

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Kampaň podpory pro zaměstnance žijící s HIV

Obrázek č. 172

#workingpositively

obrazek PrEPPoint

Certifikát za 350 Kč

Máme výbornou zprávu pro všechny cestovatele potřebující certifikát o svém HIV statusu. Některé země stále vyžadují tato potvrzení, aby umožnily dlouhodobý pobyt na svém území nebo k udělení víza pro vstup. Díky spolupráci s novou laboratoří jsme schopni nabídnout certifikáty za 350 korun. Bohužel certifikáty jsme schopni zprostředkovat pouze v našem hlavním checkpointu v Domě světla v Praze. Ostatní checkpointy už certifikáty neposkytují. Více zde.

ČT podporuje ČSAP

Obrázek č. 189

PODPOŘTE NÁS!

 
Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.

Objednání besedy

Pro školy a školská zařízení nabízíme objednání besedy s lektorem . Vyberte si snadno a rychle termín, který Vám vyhovuje nejlépe. Besedy se konají v Domě světla v Praze nebo naši lektoři přijedou za Vámi do školy.

Obrázek č. 208
Obrázek č. 142
Obrázek č. 55

přispívá na provoz azylového Domu světla, testování a preventivní činnost
a na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, preve-
nce a léčba HIV/AIDS) na území l. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

Obrázek č. 51

v rámci Národního programu řešení problematiky HIV/AIDS částečně financuje naše preventivní aktivity a testování

Obrázek č. 186
Gilead

podporuje zejména mobilní testování v sanitkách a opravy prostor Domu světla

Obrázek č. 145

Projekt INOVACE A AKCELERACE AKTIVIT PRO ODSTRAŇOVÁNÍ BARIÉR PŘI ZAMĚSTNÁVÁNÍ OSOB INFIKOVANÝCH HIV čís. CZ.1.04/5.1.01/77.00066 je financován z Evropského sociálního
fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR.