Kampaň proti HIV nabádá k prostopášnému životu, bouří se Švýcaři

Švýcarsko pobouřila nová kampaň proti viru HIV, která zobrazuje mladé lidi při sexuálním aktu s nápisem „Milostný život. Žádné výčitky.“ Podle konzervativních obyvatel a náboženských organizací ohrožuje kampaň mravní vývoj mládeže a nabádá k prostopášnému stylu života.

Zdroj:http://zpravy.idnes.cz/svycarsko-hiv-neslusna-reklama-d33-/zahranicni.aspx?c=A141011_105933_zahranicni_aba

Nová kampaň prevence onemocnění AIDS, které přenáší virus HIV, má podle Spolkového úřadu pro zdraví (BAG) cílit především na mládež. Kontroverzní obsah reklamy se však nelíbí mnohým rodičům, věřícím či konzervativním obyvatelům.

Celá kampaň s názvem Milostný život - nelituj ničeho má za cíl vést mladé lidi k tomu, aby se nijak neomezovali, ale také nemuseli ničeho litovat. „Žiju si, jak chci, a miluji koho chci. Dělám svá vlastní rozhodnutí a nesu si za ně zodpovědnost,“ uvádí manifest .

Reklama, která používá smyslné fotky párů nehledě na sexuální orientaci,volí v propagaci potenciálně konfliktní fráze. „Pokud nikoho nemám, podvádím partnera nebo mi jen skončil vztah, používám kondomy a užívám si sex bezpečně,“ píše se dál v manifestu.

Podle křesťanských organizací a pobouřených rodičů je to však spíše než osvětová kampaň proti HIV jen oslava „prostopášného stylu života“. To také uvedli i v žádosti o zákaz kampaně zaslané na správní soud.

Žádost podala podle agentury DPA skupina 35 dětí ve věku čtyř až 17 let, které zastupují jejich rodiče. Správní soud však v předběžném rozhodnutí okamžité stažení reklam ve čtvrtek odmítl, pravomocný verdikt padne v příštích týdnech. Prozatímní verdikt kritizovali odpůrci kampaně jako „neobyčejný“, neboť soud zákaz odmítl „tváří v tvář skutečnému nebezpečí, které z kampaně vychází.

Autoři:aba ,ČTK

Zdroj:http://zpravy.idnes.cz/svycarsko-hiv-neslusna-reklama-d33-/zahranicni.aspx?c=A141011_105933_zahranicni_aba

Obrázek č. 224

Program pomoci uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, prevence a léčba HIV/AIDS) na území hl. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 206
Obrázek č. 144

Kdy a kde testujeme

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Kampaň podpory pro zaměstnance žijící s HIV

Obrázek č. 172

#workingpositively

obrazek PrEPPoint

Certifikát za 350 Kč

Máme výbornou zprávu pro všechny cestovatele potřebující certifikát o svém HIV statusu. Některé země stále vyžadují tato potvrzení, aby umožnily dlouhodobý pobyt na svém území nebo k udělení víza pro vstup. Díky spolupráci s novou laboratoří jsme schopni nabídnout certifikáty za 350 korun. Bohužel certifikáty jsme schopni zprostředkovat pouze v našem hlavním checkpointu v Domě světla v Praze. Ostatní checkpointy už certifikáty neposkytují. Více zde.

ČT podporuje ČSAP

Obrázek č. 189

PODPOŘTE NÁS!

 
Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.

Objednání besedy

Pro školy a školská zařízení nabízíme objednání besedy s lektorem . Vyberte si snadno a rychle termín, který Vám vyhovuje nejlépe. Besedy se konají v Domě světla v Praze nebo naši lektoři přijedou za Vámi do školy.

Obrázek č. 208
Obrázek č. 142
Obrázek č. 55

přispívá na provoz azylového Domu světla, testování a preventivní činnost
a na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, preve-
nce a léčba HIV/AIDS) na území l. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

Obrázek č. 51

v rámci Národního programu řešení problematiky HIV/AIDS částečně financuje naše preventivní aktivity a testování

Obrázek č. 186
Gilead

podporuje zejména mobilní testování v sanitkách a opravy prostor Domu světla

Obrázek č. 145

Projekt INOVACE A AKCELERACE AKTIVIT PRO ODSTRAŇOVÁNÍ BARIÉR PŘI ZAMĚSTNÁVÁNÍ OSOB INFIKOVANÝCH HIV čís. CZ.1.04/5.1.01/77.00066 je financován z Evropského sociálního
fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR.