Diskuze a HIV testování v rámci festivalu Jeden svět

Festival Jeden svět se koná od 6. do 15. března v Praze a následně navštíví 32 dalších měst v ČR a Brusel. Do festivalové rodiny nově přibydou Semily. V rámci festivalu proběhne několik diskuzí s našimi pracovníky a mobilní HIV testování. Naši kolegové budou jako hosté v diskuzích po filmu bratrů Heymannových „Kdo mě teď bude mít rád?“, který dokumentuje snahu HIV+ gaye Saara najít po 18 letech cestu zpět ke své ortodoxní židovské rodině. Představitel hlavního hrdiny Saara film v Praze osobně uvede.

ROZPIS PROJEKCÍ:

Pátek 10. 03. Film od 17:00, poté diskuze s Lukášem M. Rybníčkem.

KINO 35, Francouzský institut v Praze, Štěpánská 644/35, 110 00 Praha 1

Bezplatné anonymní HIV testování, 16:00 – 19:00, Před Francouzským institutem


Sobota 11.03. Film od 18:00, poté diskuze s Michaelem Jettmarem.

Kino Světozor, Vodičkova 791/41, 110 00 Praha 1, Česko

Kompletní program s popisy filmů naleznete na webu:

https://www.jedensvet.cz/2017/program-po-dnech

O filmu

Who's Gonna Love Me Now?

Tomer & Barak Heymann

Israel, UK | 2016 | 86 min.

Kategorie: Rodinné štěstí

Saar je ze sedmi dětí, s rodinou se ovšem vidí zřídka. Někteří sourozenci mu zazlívají, že odešel z Izraele do Londýna, někteří mají problém s jeho sexuální orientací a jiní se bojí, že by se od něj jejich děti mohly nakazit virem HIV. Saar po téměř dvaceti letech v cizině zvažuje návrat. Ten by ale znamenal nutnost postavit se důvodům, kvůli kterým utekl. Režisérské dvojici bratří Heymannových se podařilo získat důvěru protagonisty i jeho rodinných příslušníků, účastní se intimních konverzací o důvěře, strachu a letitých křivdách. Film získal divácké ceny v Berlíně a Krakově, na Jednom světe získali bratři Heymannové cenu diváků v roce 2007 za film Most přes Wadi.

Projekce filmu v Kině 35 nabídne možnost anonymního a bezplatného rychlotestu na HIV, který si můžete nechat udělat v sanitce České společnosti AIDS pomoc (ČSAP). Sanitka bude parkovat před Francouzským institutem od 16 do 20 hodin. ČSAP provozuje AIDS poradny, Dům světla, nonstop poradenskou linku a poskytuje právní pomoc.

Jeden svět 2017

Jeden svět letos uvede 19 filmů se společenským dopadem, jejichž cílem je změnit postoje a chování lidí či legislativu. Pokud diváka film zaujme, má možnost v návaznosti na něj například podepsat petici na záchranu ohroženého kmene (My jsme počátek lidstva), asistovat hendikepovaným a seniorům nebo přispět na humanitární pomoc. Festival pořádá i vlastní akce zaměřené na společenský dopad filmů, například workshop s plasty vedený Veronikou Richterovou po projekci filmuPlastová Čína nebo výrobu semínkových bomb spojenou s projekcí filmuOhrožená semínka. Za úplňku vyjede z Dejvic cyklojízda k filmuDivošky měsíčního cyklu.

Letošní téma reaguje na takové události, jakou je neochota evropských zemí k solidaritě při řešení migrace, Trumpovo převzetí moci ve Spojených státech nebo Brexit.

Jeden svět 2017 vyzývá: „Nezapomínejme na sílu spolupráce“.

(

Obrázek č. 224

Program pomoci uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, prevence a léčba HIV/AIDS) na území hl. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 206
Obrázek č. 144

Kdy a kde testujeme

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Kampaň podpory pro zaměstnance žijící s HIV

Obrázek č. 172

#workingpositively

obrazek PrEPPoint

Certifikát za 350 Kč

Máme výbornou zprávu pro všechny cestovatele potřebující certifikát o svém HIV statusu. Některé země stále vyžadují tato potvrzení, aby umožnily dlouhodobý pobyt na svém území nebo k udělení víza pro vstup. Díky spolupráci s novou laboratoří jsme schopni nabídnout certifikáty za 350 korun. Bohužel certifikáty jsme schopni zprostředkovat pouze v našem hlavním checkpointu v Domě světla v Praze. Ostatní checkpointy už certifikáty neposkytují. Více zde.

ČT podporuje ČSAP

Obrázek č. 189

PODPOŘTE NÁS!

 
Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.

Objednání besedy

Pro školy a školská zařízení nabízíme objednání besedy s lektorem . Vyberte si snadno a rychle termín, který Vám vyhovuje nejlépe. Besedy se konají v Domě světla v Praze nebo naši lektoři přijedou za Vámi do školy.

Obrázek č. 208
Obrázek č. 142
Obrázek č. 55

přispívá na provoz azylového Domu světla, testování a preventivní činnost
a na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, preve-
nce a léčba HIV/AIDS) na území l. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

Obrázek č. 51

v rámci Národního programu řešení problematiky HIV/AIDS částečně financuje naše preventivní aktivity a testování

Obrázek č. 186
Gilead

podporuje zejména mobilní testování v sanitkách a opravy prostor Domu světla

Obrázek č. 145

Projekt INOVACE A AKCELERACE AKTIVIT PRO ODSTRAŇOVÁNÍ BARIÉR PŘI ZAMĚSTNÁVÁNÍ OSOB INFIKOVANÝCH HIV čís. CZ.1.04/5.1.01/77.00066 je financován z Evropského sociálního
fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR.