Charitativní běh Fun&Run vynesl 63 504 Kč

Charitativní běh Fun&Run, pořádaný u příležitosti Mezinárodního dne boje proti homofobii a transfobii a připomínající oběti nemoci AIDS, letos výrazně narostl. V neděli 14. května se v pražském parku Stromovka sešlo na čtyři stovky lidí – běžců a běžkyň i těch, kdo je přišli povzbuzovat. Počasí nám přálo – bouřka přišla až odpoledne a tak 304 závodníků a závodnic dokončilo závod ještě za slunečného počasí.

Na pětikilometrovou trať se vydalo 169 běžců a běžkyň, na 10kilometrovou jich vyběhlo 135. Bylo mezi nimi i 20 zaměstnanců ExxonMobil s dětmi – děkujeme za jejich účast a finanční podporu. Menší děti soutěžily v dětském běhu na 100 metrů o perníkové medaile. Výsledky závodů v kategoriích muži, ženy a queer jsou k dispozici online. Charitativní akce vynesla celkem 63 504 Kč, částku si mezi sebe rovným dílem rozdělí online LGBT poradna Sbarvouven.cz a Dům světla. Všem zúčastněným velmi děkujeme. Běh Fun&Run přišla do Stromovky podpořit primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová, která kvůli natažené šlaše nemohla běžet, a tak závod alespoň odstartovala. Fandit přišla také moderátorka a patronka poradny Sbarvouven.cz Ester Janečková, Patrik Procházka z iniciativy Výjimeční lidé, herečky Míša Maurerová, Lucie Křížková, Kristýna Frejová a také tanečník Jan Onder. V průběhu celého dne bylo možné zdarma a anonymně zjistit svůj HIV status v sanitce České společnosti AIDS pomoc. Tuto možnost využilo 69 zájemců. „Letošní Fun&Run byl výrazně větší než v předchozích letech, a tak jsme museli překonat pár organizačních nesnází. Mrzí nás, že někteří závodníci museli cíl trochu hledat a že zmrzlina nevyšla na všechny. Byla to povedená akce a už se těšíme na příští rok,“ uvedl produkční závodu Ondřej Plešmíd. Charitativní běh připomněl Mezinárodní den boje proti homofobii, který připadá na 17. května. Právě v tento den v roce 1990 byla homosexualita vyškrtnuta z Mezinárodní klasifikace nemocí Světové zdravotnické organizace. Dalším cílem charitativního běhu bylo nejen upozornit na oběti nemoci AIDS, ale zejména podpořit lidí bojující s HIV a omezit jejich společenskou diskriminaci. Právě oběti AIDS jsou celosvětově každoročně připomínány třetí květnovou neděli. Letos v neděli 21. května i v Česku tyto oběti připomeneme červeným nasvícením dominant měst. Například v Praze se červeně rozsvítí žižkovská televizní věž a většina nákupních galerií, v Ostravě tamní radnice, v Chomutově věž nebo třeba v Plzni nové divadlo. Akci pořádal spolek Prague Pride, Česká společnost AIDS pomoc a seznamky iBoys.cz a iGirls.cz. Děkujeme partnerům běhu: Gilead, Primeros, Ben&Jerry’s, restaurant Pražan, kapela Queenie, Branické divadlo, artistická skupina Losers. Celkové výsledky a umístěni naleznete zde.

Obrázek č. 224

Program pomoci uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, prevence a léčba HIV/AIDS) na území hl. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 206
Obrázek č. 144

Kdy a kde testujeme

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Kampaň podpory pro zaměstnance žijící s HIV

Obrázek č. 172

#workingpositively

obrazek PrEPPoint

Certifikát za 350 Kč

Máme výbornou zprávu pro všechny cestovatele potřebující certifikát o svém HIV statusu. Některé země stále vyžadují tato potvrzení, aby umožnily dlouhodobý pobyt na svém území nebo k udělení víza pro vstup. Díky spolupráci s novou laboratoří jsme schopni nabídnout certifikáty za 350 korun. Bohužel certifikáty jsme schopni zprostředkovat pouze v našem hlavním checkpointu v Domě světla v Praze. Ostatní checkpointy už certifikáty neposkytují. Více zde.

ČT podporuje ČSAP

Obrázek č. 189

PODPOŘTE NÁS!

 
Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.

Objednání besedy

Pro školy a školská zařízení nabízíme objednání besedy s lektorem . Vyberte si snadno a rychle termín, který Vám vyhovuje nejlépe. Besedy se konají v Domě světla v Praze nebo naši lektoři přijedou za Vámi do školy.

Obrázek č. 208
Obrázek č. 142
Obrázek č. 55

přispívá na provoz azylového Domu světla, testování a preventivní činnost
a na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, preve-
nce a léčba HIV/AIDS) na území l. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

Obrázek č. 51

v rámci Národního programu řešení problematiky HIV/AIDS částečně financuje naše preventivní aktivity a testování

Obrázek č. 186
Gilead

podporuje zejména mobilní testování v sanitkách a opravy prostor Domu světla

Obrázek č. 145

Projekt INOVACE A AKCELERACE AKTIVIT PRO ODSTRAŇOVÁNÍ BARIÉR PŘI ZAMĚSTNÁVÁNÍ OSOB INFIKOVANÝCH HIV čís. CZ.1.04/5.1.01/77.00066 je financován z Evropského sociálního
fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR.