25. ročník festivalu Babí léto v Bohnicích - buďte u toho s našimi dobrovolníky

Festival Babí léto v Bohnicích letos oslaví 25. narozeniny. Psychiatrická nemocnice Bohnice a nezisková organizace Tolerdance i v letošním roce otevírá areál v Bohnicích široké veřejnosti v rámci multižánrového festivalu Babí léto v Bohnicích. 25. ročník nabídne tradičně nejen koncerty, besedy, workshopy, komentovanou prohlídku aktuální výstavy galerie Prádelna Bohnice, divadelní představení nejen pro děti, prezentace neziskových organizací, ale nově také Babí hru, kterou si zahrají děti i jejich rodiče a týdenní program na odděleních nemocnice.
Babí léto v Bohnicích se uskuteční v sobotu 13. září 2014 od 12 hodin.

Na festivalu potkáte naše dobrovolníky, kteří budou rozdávat preventivní balíčky. Provoz Domu světla můžete podpořit zakoupení upomínkového předmětu červené stužky.

Novinkou je rozšíření programu jednodenního festivalu do celého týdne, který Babímu létu předchazí. Nezisková organizace Tolerdance, která festival čtvrtým rokem spolupořádá letos připravila doprovodný program přímo pro samotná oddělení Psychiatrické nemocnice Bohnice. Organizace chystá výtvarné a hudební dílny na gerontologickém a dětském oddělení a plánuje se i hudební projekt, který by oddělení propojil. Aktivity spojené s Babím létem se tak přirozeně postupně rozšiřují do delšího období.

Více návštěvníky festivalu zapojí i Babí hra, která byla pravidelně určena nejmenším návštěvníkům, letos zapojí organizátoři i jejich rodiče. Děti v rámci hry plní různé úkoly na 8 stanovištích po celém areálu, které svým obsahem přibližují terapeutické aktivity používané při léčebné terapii – hagioterapii, arteterapii, ergoterapii, hipoterapii, resocializaci a rehabilitaci duševně nemocných, fyzioterapii, kinezioterapii a další. Jejich rodiče dostanou doplňkový kvíz přibližující problematiku péče o duševně nemocné a historii nemocnice.

Hudební složku festivalu zastoupí kapely Cincinaty z Plechárny Černý Most, reGenerační beat skupiny Generation Jam & punčochovej rock seskupení Punčocháče, Lena Yellow, country-punkový Trabant a psychedelický kabaret Strojvůdce a psychokat. Další hudební program nabídne stage Kouzelný ethnojam, Psychostage, Klub V. kolona a kostel sv. Václava. Prostor dostanou i tzv. Buskeři, neboli muzikanti hrající na ulici za dobrovolnou odměnu kolemjdoucích.

Společně s festivalem Babí léto se v areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice uskuteční také barevný běh s názvem “Barvám neutečeš”. V zábavném pětikilometrovém závodu míjí tisícovka běžců na každém kilometru trati stanoviště se sypači, kteří hází po běžcích syté práškové barvy. Na startu jsou všichni oblečeni v bílém, jako bílá plátna se postupně, jak prochází dál tratí, zabarvují sytou barvou duhy.

Festival Babí léto v Bohnicích symbolizuje porevoluční období Psychiatrické nemocnice Bohnice. Jeho první ročník se konal rok po sametové revoluci a koncentroval vize rozvoje psychiatrie bez vysokých zdí otevřené veřejnosti. Babí léto 2014 je 25. ročníkem festivalu jako takového a 5. ročníkem organizovaným samotnou nemocnicí. Ta tím dává jednoznačně najevo svou tendenci k postupnému a soustavnému přirozenému prolínání se s vnějším prostředím a místem samotným.

Zdroj: http://www.babiletobohnice.cz/o-festivalu/
Událost na facebooku: https://www.facebook.com/events/261317317391648/

Obrázek č. 224

Program pomoci uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, prevence a léčba HIV/AIDS) na území hl. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 206
Obrázek č. 144

Kdy a kde testujeme

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Kampaň podpory pro zaměstnance žijící s HIV

Obrázek č. 172

#workingpositively

obrazek PrEPPoint

Certifikát za 350 Kč

Máme výbornou zprávu pro všechny cestovatele potřebující certifikát o svém HIV statusu. Některé země stále vyžadují tato potvrzení, aby umožnily dlouhodobý pobyt na svém území nebo k udělení víza pro vstup. Díky spolupráci s novou laboratoří jsme schopni nabídnout certifikáty za 350 korun. Bohužel certifikáty jsme schopni zprostředkovat pouze v našem hlavním checkpointu v Domě světla v Praze. Ostatní checkpointy už certifikáty neposkytují. Více zde.

ČT podporuje ČSAP

Obrázek č. 189

PODPOŘTE NÁS!

 
Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.

Objednání besedy

Pro školy a školská zařízení nabízíme objednání besedy s lektorem . Vyberte si snadno a rychle termín, který Vám vyhovuje nejlépe. Besedy se konají v Domě světla v Praze nebo naši lektoři přijedou za Vámi do školy.

Obrázek č. 208
Obrázek č. 142
Obrázek č. 55

přispívá na provoz azylového Domu světla, testování a preventivní činnost
a na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, preve-
nce a léčba HIV/AIDS) na území l. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

Obrázek č. 51

v rámci Národního programu řešení problematiky HIV/AIDS částečně financuje naše preventivní aktivity a testování

Obrázek č. 186
Gilead

podporuje zejména mobilní testování v sanitkách a opravy prostor Domu světla

Obrázek č. 145

Projekt INOVACE A AKCELERACE AKTIVIT PRO ODSTRAŇOVÁNÍ BARIÉR PŘI ZAMĚSTNÁVÁNÍ OSOB INFIKOVANÝCH HIV čís. CZ.1.04/5.1.01/77.00066 je financován z Evropského sociálního
fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR.