UKONČEME AIDS SPOLEČNĚ. PODTRŽENO ČERVENĚ!

Tisková zpráva – Každoročně na třetí květnovou neděli, letos tedy 21. května, připadá mezinárodní vzpomínkový den na oběti nemoci AIDS - „International AIDS Candlelight Memorial day“ neboli česky Světlo pro AIDS. V Česku si připomeneme oběti AIDS červeným nasvícením budov v Praze, Ostravě, Plzni, Pardubicích, Chomutově a v Ústí nad Labem. Česká společnost AIDS pomoc tento projekt realizuje již čtvrtým rokem.

Ve 20:00 hodin večer se rozsvítí například Žižkovská televizní věž, Tančící dům, Fakulta elektrotechnická ČVUT, Centrum Chodov i Obchodní centrum Nový Smíchov, v Pardubicích budova Východočeského divadla, v Ostravě bude nasvícena radniční věž, v Ústí nad Labem budova Severočeského divadla. Letos bude opět svítit i Nové divadlo v Plzni a Městská věž v Chomutově. V posledních čtyřech městech budovy svítí díky spolupráci se Zdravotním ústavem se sídlem v Ústí nad Labem.

„Tato akce slouží nejen jako symbolická připomínka těch, kteří na AIDS zemřeli, ale je rovněž prostorem pro angažovanost a zviditelnění komunit i jednotlivců, kteří chtějí upozornit na problém stigmatizace HIV pozitivních a také na rostoucí počet nových případů HIV infekce“ říká Jiří Pavlát, ředitel pražského Domu světla.

Letošním celosvětovým mottem akce je „Ukončeme AIDS společně“. Vyzývá k zamyšlení a zavázání se ke spolupráci na cestě k ukončení epidemie AIDS.

V České republice žije k 31. březnu 2017 celkem 2 974 HIV pozitivních lidí. I nadále jsou nejpočetnější skupinou muži mající sex s muži, dále heterosexuální muži/ženy a injekční uživatelé drog.

Červená je barva stužky, která se stala symbolem podpory HIV pozitivních a pochopitelně AIDS nemocných. „Inspirovali jsme se ve Skotsku, kde svítí červeně každoročně okolo sedmdesáti budov. Ve Skotsku postupně klesá počet nakažených osob, velký podíl na tom má dostupnost postexpoziční a nyní i pre-expoziční profylaxe, rádi bychom se inspirovali i v tomto směru“ uzavírá myšlenku Pavlát.


SOUTĚŽ - Fotografování objektů

Obrázek č. 224

Program pomoci uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, prevence a léčba HIV/AIDS) na území hl. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 206
Obrázek č. 144

Kdy a kde testujeme

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Kampaň podpory pro zaměstnance žijící s HIV

Obrázek č. 172

#workingpositively

obrazek PrEPPoint

Certifikát za 350 Kč

Máme výbornou zprávu pro všechny cestovatele potřebující certifikát o svém HIV statusu. Některé země stále vyžadují tato potvrzení, aby umožnily dlouhodobý pobyt na svém území nebo k udělení víza pro vstup. Díky spolupráci s novou laboratoří jsme schopni nabídnout certifikáty za 350 korun. Bohužel certifikáty jsme schopni zprostředkovat pouze v našem hlavním checkpointu v Domě světla v Praze. Ostatní checkpointy už certifikáty neposkytují. Více zde.

ČT podporuje ČSAP

Obrázek č. 189

PODPOŘTE NÁS!

 
Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.

Objednání besedy

Pro školy a školská zařízení nabízíme objednání besedy s lektorem . Vyberte si snadno a rychle termín, který Vám vyhovuje nejlépe. Besedy se konají v Domě světla v Praze nebo naši lektoři přijedou za Vámi do školy.

Obrázek č. 208
Obrázek č. 142
Obrázek č. 55

přispívá na provoz azylového Domu světla, testování a preventivní činnost
a na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, preve-
nce a léčba HIV/AIDS) na území l. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

Obrázek č. 51

v rámci Národního programu řešení problematiky HIV/AIDS částečně financuje naše preventivní aktivity a testování

Obrázek č. 186
Gilead

podporuje zejména mobilní testování v sanitkách a opravy prostor Domu světla

Obrázek č. 145

Projekt INOVACE A AKCELERACE AKTIVIT PRO ODSTRAŇOVÁNÍ BARIÉR PŘI ZAMĚSTNÁVÁNÍ OSOB INFIKOVANÝCH HIV čís. CZ.1.04/5.1.01/77.00066 je financován z Evropského sociálního
fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR.