On-line poradna

Príznaky 22. 9. 2021

Uživatel: Jozef ., Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý deň ,mal som nechránený styk so ženou ktorá mala tesne po menstruacii,a viem že som sa dostal do kontaktu aj s jej krvou trochu. Ked pozerám príznaky na HIV tak ich mam celkom dosť ,uzliny ,pár vredov na hrudníku nie veľa ,myslím že sa mi spravila aj leukoplakia v ústach ,a za dva týždne som schudol asi 4kg.tiež občas častejšie návštevy wc.A nechuť do jedla . A taký tlak na hrudník ,niekedy mam pocit ze mi to ide k srdcu viac a razí do ľavej ruky . A v ústach mavam sucho a mal som zväčšený capik.Na uzlinach som si všimol ze mam viac takých prekrvenych žiliek.(Inak mam veľké kŕčové žily na nohách) Je ale dobre povedať asi ze som bol na testoch po troch týždňoch cca na výter z ústnej dutiny ,a vyšlo mi tam v tedy iba Neisseria species masívne .Od začiatku mam neskutočný stres a veľmi to môže ovplyvňovať niektoré veci,a vybral som tri antibiotiká na to hrdlo ,a dlhodobo ešte pred tým stikom,ma svrbel krk a hrudník ,môže ísť aj o alergiu ale taktiež mam dlhodobo v kutikoch úst take malé biele bodky ktoré trosku štípu ked jem niečo dosť slané ,a často hodinu po sexe ked som si išiel ľahnúť som sa zobudil na dosť veľké žalúdočné problémy (neskutočne nafuknuty a musel som ísť na wc)Čo som niekedy nemával ale nejakú dobu je to pravidelne To ešte pred ryzikovim stykom. Dosť sa bojím ze mam HIV ,určite ešte pôjdem na testy ale mam sa obávať HIV ked mi bola v ústach nájdená nesseria species? Je to normálne pri HIV a opuchu uzlín?

Július Szabó

Odpověděl: Július Szabó, 22. 9. 2021

Dobrý den, akutní infekce nemá žádné specifické příznaky a podle příznaků ho nelze rozeznat. Jediný způsob je test provedeny nejdříve po 2 měsících od rizika.

Obrázek č. 224

Program pomoci uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, prevence a léčba HIV/AIDS) na území hl. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 206
Obrázek č. 144

Kdy a kde testujeme

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Kampaň podpory pro zaměstnance žijící s HIV

Obrázek č. 172

#workingpositively

obrazek PrEPPoint

Certifikát za 350 Kč

Máme výbornou zprávu pro všechny cestovatele potřebující certifikát o svém HIV statusu. Některé země stále vyžadují tato potvrzení, aby umožnily dlouhodobý pobyt na svém území nebo k udělení víza pro vstup. Díky spolupráci s novou laboratoří jsme schopni nabídnout certifikáty za 350 korun. Bohužel certifikáty jsme schopni zprostředkovat pouze v našem hlavním checkpointu v Domě světla v Praze. Ostatní checkpointy už certifikáty neposkytují. Více zde.

ČT podporuje ČSAP

Obrázek č. 189

PODPOŘTE NÁS!

 
Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.

Objednání besedy

Pro školy a školská zařízení nabízíme objednání besedy s lektorem . Vyberte si snadno a rychle termín, který Vám vyhovuje nejlépe. Besedy se konají v Domě světla v Praze nebo naši lektoři přijedou za Vámi do školy.

Obrázek č. 208
Obrázek č. 142
Obrázek č. 55

přispívá na provoz azylového Domu světla, testování a preventivní činnost
a na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, preve-
nce a léčba HIV/AIDS) na území l. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

Obrázek č. 51

v rámci Národního programu řešení problematiky HIV/AIDS částečně financuje naše preventivní aktivity a testování

Obrázek č. 186
Gilead

podporuje zejména mobilní testování v sanitkách a opravy prostor Domu světla

Obrázek č. 145

Projekt INOVACE A AKCELERACE AKTIVIT PRO ODSTRAŇOVÁNÍ BARIÉR PŘI ZAMĚSTNÁVÁNÍ OSOB INFIKOVANÝCH HIV čís. CZ.1.04/5.1.01/77.00066 je financován z Evropského sociálního
fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR.