Tramvaj proti AIDS již pojedenácté v pražských ulicích

Spolek Česká společnost AIDS pomoc pořádá ve spolupráci s Dopravním podnikem hlavního města Prahy již pojedenácté preventivní akci s názvem Dopravní podnik proti AIDS, která proběhne v již tradičním termínu 1. prosince 2014 v odpoledních hodinách.

První prosinec si lidé na celém světě připomínají jako Světový den boje proti AIDS. Česká společnost AIDS pomoc, z.s., která má prevenci a boj proti AIDS jako jeden ze svých hlavních úkolů, pořádá při této příležitosti řadu osvětově-preventivních akcí.

Na základě roky prověřené dobře fungující spolupráce ČSAP, z.s. s Dopravním podnikem hl. města Prahy, který boj proti této zákeřné pandemii každoročně podporuje, vyjede také letos 1. prosince ve 13 hod. speciálně vyzdobená tramvaj z holešovického obratiště u Výstaviště. Tramvaj obsazená dobrovolníky bude zdarma vozit obyvatele a návštěvníky Prahy až bezmála do 19 hod. Dobrovolníci budou během jízdy cestujícím nabízet preventivní a informační materiály, prodávat plastové odznáčky představující červenou stužku, mezinárodně uznávaný symbol sympatií s HIV pozitivními a nemocnými AIDS a symbol boje proti AIDS. V loňském roce se díky této akci dostalo mezi Pražany na tisíc balíčků s kondomem a informací o bezplatném anonymním testování na HIV infekci v Domě světla.

Trasa tramvaje bude následující:

13:00 trasa 1: Výstaviště Holešovice (nástupní ve smyčce) – po lince 12 na konečnou Palmovka – (tj. Nádraží Holešovice – Ortenovo náměstí – Dělnická – Libeňský most – Palmovka)

Přestávka na Palmovce v Sokolovské ulici cca 13:20 – 13:35

13:35 trasa 2: Palmovka (nástupní v ulici Na Žertvách) – po lince 8 na konečnou Nádraží Podbaba (tj. Invalidovna –Karlínské náměstí – Florenc – Bílá labuť – Náměstí Republiky – Strossmayerovo náměstí – Letenské náměstí – Hradčanská –Vítězné náměstí – smyčka Nádraží Podbaba)

Přestávka ve smyčce Nádraží Podbaba cca 14:10 – 14:30

14:30 trasa 3: Nádraží Podbabapo lince 5 na konečnou Olšanské hřbitovy (tj. Vítězné náměstí – Hradčanská – Chotkovy sady – Čechův most – Náměstí RepublikyMasarykovo nádražíHlavní nádraží – Olšanské náměstí – FloraOlšanské hřbitovy)

Přestávka ve smyčce Olšanské hřbitovy cca 15:10 – 15:25

15:25 trasa 4: Olšanské hřbitovypo lince 5 na konečnou Nádraží Podbaba (tj. Flora – Olšanské náměstí – Hlavní nádražíMasarykovo nádražíNáměstí Republiky – Čechův most – Chotkovy sady – Hradčanská –Vítězné náměstí – smyčka Nádraží Podbaba)

Přestávka ve smyčce Nádraží Podbaba cca 16:00 – 16:15

16:15 trasa 5: Nádraží Podbaba po lince 8 na konečnou Palmovka (tj. Vítězné náměstí – Hradčanská – Sparta – Letenské náměstí – Strossmayerovo náměstí – Náměstí Republiky – Bílá labuť – Florenc – Karlínské náměstí – Invalidovna Palmovka)

Přestávka na Palmovce v Sokolovské ulici cca 16:50 – 17:10

17:10 trasa 6: Palmovka (nástupní v ulici Na Žertvách)– po lince 12 na konečnou Výstaviště Holešovice (tj. Libeňský most – Ortenovo náměstí – Nádraží Holešovice – smyčka Výstaviště Holešovice)

Přestávka ve smyčce Výstaviště Holešovice cca 17:30 - 17:40

17:40 trasa 7: Výstaviště Holešovice (nástupní ve smyčce) – po lince 17 na konečnou Vozovna Kobylisy (tj. Nádraží Holešovice –Trojská – Kobylisy Vozovna Kobylisy)

Přestávka ve smyčce Vozovna Kobylisy cca 18:00 - 18:15

18:15 trasa 8: Vozovna Kobylisy po lince 17 na konečnou Výstaviště Holešovice (tj. Kobylisy – Trojská – Nádraží Holešovice - Výstaviště Holešovice)

Ukončení akce (cca 18:45 hod.) ve smyčce Výstaviště Holešovice

Uvedené časy i trasa jsou orientační a mohou se změnit dle aktuálních potřeb nebo situace.

V tramvaji budou kromě dobrovolníků přítomni také medici z International Federation of Medical Students' Associations (IFMSA), kteří budou odpovídat na dotazy týkající se infekce HIV a nemoci AIDS. Letošní ročník se koná pod záštitou velvyslanectví USA a ve spolupráci se Státním zdravotním ústavem.

(Tisková zpráva, ČSAP, z. s., v Praze 26.11.2014)

Obrázek č. 224

Program pomoci uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, prevence a léčba HIV/AIDS) na území hl. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 206
Obrázek č. 144

Kdy a kde testujeme

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Kampaň podpory pro zaměstnance žijící s HIV

Obrázek č. 172

#workingpositively

obrazek PrEPPoint

Certifikát za 350 Kč

Máme výbornou zprávu pro všechny cestovatele potřebující certifikát o svém HIV statusu. Některé země stále vyžadují tato potvrzení, aby umožnily dlouhodobý pobyt na svém území nebo k udělení víza pro vstup. Díky spolupráci s novou laboratoří jsme schopni nabídnout certifikáty za 350 korun. Bohužel certifikáty jsme schopni zprostředkovat pouze v našem hlavním checkpointu v Domě světla v Praze. Ostatní checkpointy už certifikáty neposkytují. Více zde.

ČT podporuje ČSAP

Obrázek č. 189

PODPOŘTE NÁS!

 
Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.

Objednání besedy

Pro školy a školská zařízení nabízíme objednání besedy s lektorem . Vyberte si snadno a rychle termín, který Vám vyhovuje nejlépe. Besedy se konají v Domě světla v Praze nebo naši lektoři přijedou za Vámi do školy.

Obrázek č. 208
Obrázek č. 142
Obrázek č. 55

přispívá na provoz azylového Domu světla, testování a preventivní činnost
a na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, preve-
nce a léčba HIV/AIDS) na území l. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

Obrázek č. 51

v rámci Národního programu řešení problematiky HIV/AIDS částečně financuje naše preventivní aktivity a testování

Obrázek č. 186
Gilead

podporuje zejména mobilní testování v sanitkách a opravy prostor Domu světla

Obrázek č. 145

Projekt INOVACE A AKCELERACE AKTIVIT PRO ODSTRAŇOVÁNÍ BARIÉR PŘI ZAMĚSTNÁVÁNÍ OSOB INFIKOVANÝCH HIV čís. CZ.1.04/5.1.01/77.00066 je financován z Evropského sociálního
fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR.