Mobilní testování prozatím jen jednou měsíčně a pouze v Praze.

Díky nové dotaci Magistrátu hlavního města Prahy ve výši 70 000 Kč můžeme obnovit v minimální míře mobilní testování na HIV a syfilis. Bohužel prozatím jen jednou měsíčně a pouze na území Prahy.

První letošní mobilní testování na HIV v sanitce je naplánováno na noc ze soboty 24. března na neděli nedaleko Vinohradské tržnice v Praze. Pracovníci České společnosti AIDS pomoc budou za využití rychlotestů zájemcům zjišťovat HIV status od sobotní 23. hodiny do nedělní 2. hodiny ráno. (Pozor na změnu zimního času na letní čas v neděli 25. března 2:00 → 3:00 hod.)

Každému testování na HIV předchází předtestový pohovor. Připravit se na něj lze předem v naší on-line předtestové aplikaci na webu www.hiv-testovani.cz/chcitest. Další mobilní testování sanitky Domu světla se následně uskuteční vždy za měsíc na pražském Andělu od 16 do 19 hodin. Jedná se o poslední úterý v měsíci – tedy 24. dubna a 29. května. Mobilní testování bude k dispozici také v průběhu běhu FUN and RUN u příležitosti dne boje proti homofobii a vzpomínce na ty, kteří svůj boj s AIDS prohráli. Běh se uskuteční v pražské Stromovce v sobotu 19. května. Registrace na běh je zde.

Důvodem omezení provozu testovacích sanitek Domu světla České společnosti AIDS pomoc a Rozkoše bez rizika je skutečnost, že Ministerstvo zdravotnictví ČR pro letošní rok finančně nepodpořilo mobilní testování sanitními vozy z programu boje proti HIV/AIDS. Minulý rok jsme sanitkami realizovali téměř 100 výjezdů, letos jich zřejmě bude jen 20. Podrobněji zde.

Obrázek č. 224

Program pomoci uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, prevence a léčba HIV/AIDS) na území hl. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 206
Obrázek č. 144

Kdy a kde testujeme

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Kampaň podpory pro zaměstnance žijící s HIV

Obrázek č. 172

#workingpositively

obrazek PrEPPoint

Certifikát za 350 Kč

Máme výbornou zprávu pro všechny cestovatele potřebující certifikát o svém HIV statusu. Některé země stále vyžadují tato potvrzení, aby umožnily dlouhodobý pobyt na svém území nebo k udělení víza pro vstup. Díky spolupráci s novou laboratoří jsme schopni nabídnout certifikáty za 350 korun. Bohužel certifikáty jsme schopni zprostředkovat pouze v našem hlavním checkpointu v Domě světla v Praze. Ostatní checkpointy už certifikáty neposkytují. Více zde.

ČT podporuje ČSAP

Obrázek č. 189

PODPOŘTE NÁS!

 
Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.

Objednání besedy

Pro školy a školská zařízení nabízíme objednání besedy s lektorem . Vyberte si snadno a rychle termín, který Vám vyhovuje nejlépe. Besedy se konají v Domě světla v Praze nebo naši lektoři přijedou za Vámi do školy.

Obrázek č. 208
Obrázek č. 142
Obrázek č. 55

přispívá na provoz azylového Domu světla, testování a preventivní činnost
a na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, preve-
nce a léčba HIV/AIDS) na území l. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

Obrázek č. 51

v rámci Národního programu řešení problematiky HIV/AIDS částečně financuje naše preventivní aktivity a testování

Obrázek č. 186
Gilead

podporuje zejména mobilní testování v sanitkách a opravy prostor Domu světla

Obrázek č. 145

Projekt INOVACE A AKCELERACE AKTIVIT PRO ODSTRAŇOVÁNÍ BARIÉR PŘI ZAMĚSTNÁVÁNÍ OSOB INFIKOVANÝCH HIV čís. CZ.1.04/5.1.01/77.00066 je financován z Evropského sociálního
fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR.