GET TO ZERO (IFMSA)

IFMSA - International Federation of Medical Students Associations (Mezinárodní federace asociací studentů medicíny) je nezávislou a apolitickou institucí zastřešující 117 členských organizací s více než 1,2 miliónem studentů lékařství ze 101 zemí světa. IFMSA byla založena v roce 1951 v Kodani a v současnosti je největší a nejstarší nezávislou organizací studentů medicíny na světe. Oficiálně je uznávána Organizací spojených národů (zkr. OSN) a Světovou zdravotnickou organizací (zkr. WHO) jako mezinárodní fórum studentů medicíny.

Organizace má svoje sekce, které se samostatně starají o své odvětví působení. Sekce reprodukčního zdraví a AIDS každoročně pořádá Světový týden boje proti AIDS. Probíhá ve dnech kolem 1. prosince, který je Mezinárodním dnem boje proti AIDS (World AIDS Week). Probíhá ve všech městech České republiky, kde sídlí lékařská fakulta. Už tradičně spolupracujeme s Českou společností AIDS pomoc, Lékaři bez hranic a naším sponzorem, firmou Primeros. Rozhodli jsme se naše působení na poli prevence proti této nemoci rozšířit na celý rok, a proto jsme nazvali celý projekt GET TO ZERO. Budeme se snažit o snížení čísel nově infikovaných, nulové diskriminace, chceme se dostat na nulu!

Kromě projektu GET TO ZERO se sekce reprodukčního zdraví a AIDS angažuje na základních a středních školách. Pořádáme pro 8. a 9. třídy a první a druhé ročníky Sexuální výchovu pro pokročilé, kde se věnujeme problematice sexuálně přenosných chorob, vztahu mezi citovou a fyzickou složkou lidské interakce, antikoncepci a dalších.

V letošním roce proběhnou tyto akce:

Medicafé - Pozitivita v životě!

Beseda s HIV pozitivním lektorem v Literární kavárně v Řetězové ulici dne 25. listopadu od 19:00 hodin. Hostem MediCafé v rámci World AIDS Week bude letos Max Blanck. Je to možnost poslechnout si povídání o životě člověka, jemuž diagnóza HIV+ změnila život a jak Česká společnost AIDS pomoc pomáhá s prevencí a bojem proti této nemoci.

Láskopárty

Prevenci se snažíme dělat hravě a přístupně, proto 26. listopadu pořádáme Láskopárty v klubu Konec Konců od 21:00 hodin. Bojujeme proti láskoškůdci – onemocnění AIDS. Domluvené jsou soutěže o drobné ceny od firmy Primeros, zeď lásky, srdíčkové hostesky a cukrová vata pro oslazení večera!

Osvětová tramvaj ,,DP proti AIDS“

11. ročník bezplatné jízdy osvětové tramvaje pořádané Dopravním podnikem hl. m. Prahy ve spolupráci s Českou společností AIDS pomoc, z.s. u příležitosti Světového dne boje proti AIDS.

Dne 1. prosince 2014 proběhne v Praze mezi 13 – 19 hod. jízda osvětové tramvaje u příležitosti Světového dne boje proti AIDS. V tramvaji budou odborně proškolení dobrovolníci a spolupracovníci. České společnosti AIDS pomoc, z.s., kteří budou připraveni odpovídat na jakékoliv dotazy ohledně viru HIV, nemoci AIDS, způsobech nákazy, prevenci ad.

Letošní ročník se koná pod záštitou velvyslanectví USA a ve spolupráci se Státním zdravotním ústavem.

GET TO Václavské náměstí

Každoročně v rámci Světového dne boje proti AIDS tvoříme co největší živou stužku, která je symbolem boje proti AIDS. Stužkujeme pod sochou sv. Václava na Václavské náměstí. Tentokrát budeme mít navíc červené balónky a budeme tak ještě hezčí a viditelnější!

Charitativní koncert kapely Queenie

V Hard Rock café Prague proběhne od 19:30 charitativní koncert kapely Queenie. Kapela Queenie je nejznámějším českým revivalem kapely Queen a získala si své publikum nejen v České republice, ale i napříč Evropou. Koncert bude obohacen o různá překvapení, drobné dárečky, informace o onemocnění AIDS a další. Výtěžek poputuje České společnosti AIDS pomoc na podporu jejich fungování v České republice.

Nejkrásnější červená stužka

V rámci boje proti AIDS se prodává červená stužka. Z prodeje jde výtěžek na činnost České společnosti AIDS pomoc, a proto jsme se rozhodli podpořit tento prodej vyhlášením soutěže o nejlepší fotku se zakoupenou červenou stužkou. Výherce získá hravý balíček cen od firmy Primeros a firmy Storck.

Prevence v pražských klubech

Ve dnech od 26. do 2. prosince potkáte naše hostesky – medičky také v pražských klubech Retro, Roxy, Nebe a Chapeau Rouge. Budeme rozdávat kondomy za pár správných odpovědí na otázky týkajících se této problematiky.

Boj proti AIDS v České republice

Také pro střední školy máme soutěž o nejlepší výtvarné dílo na téma ,,Boj proti AIDS v České republice“. Bude se hodnotit výtvarná a tematická stránka výtvoru. Odměnou bude vystavení těchto děl ve spolupráci obchodního centra Arkády Pankrác během letního pololetí.

PLAKÁT KE STAŽENÍ ZDE

#image_description_71#
Obrázek č. 224

Program pomoci uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, prevence a léčba HIV/AIDS) na území hl. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 206
Obrázek č. 144

Kdy a kde testujeme

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Kampaň podpory pro zaměstnance žijící s HIV

Obrázek č. 172

#workingpositively

obrazek PrEPPoint

Certifikát za 350 Kč

Máme výbornou zprávu pro všechny cestovatele potřebující certifikát o svém HIV statusu. Některé země stále vyžadují tato potvrzení, aby umožnily dlouhodobý pobyt na svém území nebo k udělení víza pro vstup. Díky spolupráci s novou laboratoří jsme schopni nabídnout certifikáty za 350 korun. Bohužel certifikáty jsme schopni zprostředkovat pouze v našem hlavním checkpointu v Domě světla v Praze. Ostatní checkpointy už certifikáty neposkytují. Více zde.

ČT podporuje ČSAP

Obrázek č. 189

PODPOŘTE NÁS!

 
Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.

Objednání besedy

Pro školy a školská zařízení nabízíme objednání besedy s lektorem . Vyberte si snadno a rychle termín, který Vám vyhovuje nejlépe. Besedy se konají v Domě světla v Praze nebo naši lektoři přijedou za Vámi do školy.

Obrázek č. 208
Obrázek č. 142
Obrázek č. 55

přispívá na provoz azylového Domu světla, testování a preventivní činnost
a na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, preve-
nce a léčba HIV/AIDS) na území l. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

Obrázek č. 51

v rámci Národního programu řešení problematiky HIV/AIDS částečně financuje naše preventivní aktivity a testování

Obrázek č. 186
Gilead

podporuje zejména mobilní testování v sanitkách a opravy prostor Domu světla

Obrázek č. 145

Projekt INOVACE A AKCELERACE AKTIVIT PRO ODSTRAŇOVÁNÍ BARIÉR PŘI ZAMĚSTNÁVÁNÍ OSOB INFIKOVANÝCH HIV čís. CZ.1.04/5.1.01/77.00066 je financován z Evropského sociálního
fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR.